Jemný chlebíček s mandlemi a třešněmi
60 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 175gramůMáslo čerstvé
- 175gramůCukr třtinový
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMandle mleté
- 75gramůTřešně kandované
- 4lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
37 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme, oloupeme a umeleme. Kandované třešně rozpůlíme.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko, přidáme vejce, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, prášek do pečiva, mleté mandle a rozpůlené třešně.
- 3Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
- 4Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny bez třešní umícháme do hladkého těsta ručně v míse a teprve potom přidáme třešně.Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
- 5Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, potom už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
- 6Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.