Jemný chlebíček s mandlemi a třešněmi

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kusyVejce slepičí
    • 175gramůMáslo čerstvé
    • 175gramůCukr třtinový
    • 150gramůMouka pšeničná hladká
    • 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 100gramůMandle mleté
    • 75gramůTřešně kandované
    • 4lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
37 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme, oloupeme a umeleme. Kandované třešně rozpůlíme.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko, přidáme vejce, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, prášek do pečiva, mleté mandle a rozpůlené třešně.
  • 3
    Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
  • 4
    Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny bez třešní umícháme do hladkého těsta ručně v míse a teprve potom přidáme třešně.Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
  • 5
    Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, potom už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
  • 6
    Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.