Jemný čokoládový fondant
30 min.
Ingredience
- 200gramůČokoláda 70% kakao
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
46 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Kvalitní hořkou čokoládu a čerstvé máslo rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme ostatní suroviny a vše opatrně prošleháme.
- 2Kuchyňské kroužky vyložíme i podložíme pečicím papírem. Ze tří čtvrtin je naplníme připravenou hmotou, necháme krátce zatuhnout v chladu a pečeme v troubě při 190°C 8-12 minut – podle velikosti kroužků. Prostředek fondantu má zůstat tekutý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.