Jemný koláč
60 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr krupice
- 130gramůCukr moučkový
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
400 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1V míse umícháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme mouku spolu s pevným sněhem ušlehaným z bílků a vše zlehka promícháme.
- 2Těsto vlijeme do máslem vymazané, krupicovým cukrem vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.