Jemný koláč s vlašskými ořechy
65 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1kusCukr vanilka
- 100gramůOřechy vlašské
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem máslem.
- 2V míse utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky, mouku, kypřící prášek do pečiva, mléko a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a s vanilkovým cukrem ho pomalu zamícháme do těsta. Hotové těsto nalijeme do dortové formy, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a moučkovým cukrem. Pak vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut.
- 3Po upečení formu vyjmeme, koláč necháme vychladnout a pak podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.