Jemný makový chlebíček
60 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 175gramůMáslo čerstvé
- 175gramůCukr třtinový
- 225gramůMouka pšeničná hladká
- 2,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceMák - semena
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
125 mg
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní citronovou šťávu, přidáme vejce, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, prášek do pečiva a mák.
- 2Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
- 3Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
- 4Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá.
- 5Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.