Jemný pomerančový dezert
60 min.
Ingredience
- 120gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
- 3kusyPomeranče
- 400mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- Krém
- 120gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 120gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- Na posypání
- 120gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
3 g
Cukr
68 g
Postup přípravy
- 1Smícháme cukr, žloutky, přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků, mouku, vše zlehka promícháme.
- 2Plech vyložíme pečicím papírem a potřeme máslem. Těsto vložíme do cukrářského sáčku, hladkou trubičkou vytvoříme na plech piškoty. Posypeme je cukrem a v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.
- 3Hotové piškoty opatrně sejmeme z papíru, rozložíme na mísu, pokapeme šťávou vymačkanou z pomerančů a žloutkovým krémem, na chladném místě necháme 3 - 4h ztuhnout. Před podáváním můžeme dozdobit ušlehanou smetanou a dílky pomeranče.
- 4Krém: smícháme všechny uvedené ingredience a v míse třeme cca 15 - 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.