Jemný pomerančový dezert

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
3 g
Cukr
68 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme cukr, žloutky, přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků, mouku, vše zlehka promícháme.
  • 2
    Plech vyložíme pečicím papírem a potřeme máslem. Těsto vložíme do cukrářského sáčku, hladkou trubičkou vytvoříme na plech piškoty. Posypeme je cukrem a v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.
  • 3
    Hotové piškoty opatrně sejmeme z papíru, rozložíme na mísu, pokapeme šťávou vymačkanou z pomerančů a žloutkovým krémem, na chladném místě necháme 3 - 4h ztuhnout. Před podáváním můžeme dozdobit ušlehanou smetanou a dílky pomeranče.
  • 4
    Krém: smícháme všechny uvedené ingredience a v míse třeme cca 15 - 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.