Jemný pomerančový dort

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omytého pomeranče nastrouháme 2 lžičky kůry, potom pomeranč vymačkáme a šťávu uchováme.
  • 2
    V míse ušleháme celé vejce s aspartamem do lehké pěny. Přidáme maizenu, náhradní sladidlo, smetanu, pomerančovou kůru a šťávu. Vše dobře promícháme.
  • 3
    Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka vmícháme do těsta.
  • 4
    Těsto dáme do dortové formy s nepřilnavým povrchem a dort pečeme v troubě vyhřáté jen na 120°C asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.