Jemný rybízový nákyp
55 min.
Ingredience
- 380gramůRybíz červený
- 2lžíceZakysaná smetana
- 50gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceSherry brandy
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Rybíz omyjeme, necháme okapat, bobulky otrháme a nasypeme do zapékací mísy.
- 2Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny. Poté vmícháme mouku, třešňovici a zakysanou smetanu a navrstvíme na rybíz.
- 3Zapečeme v troubě předehřáté na 200C cca 35min.
- 4Nákyp podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.