Jeřabinová vodka
35 min.
Ingredience
- 1kilogramJeřabiny čerstvé
- 2litryVodka
- 900gramůCukr krupice
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
54 g
Cukr
44 g
Vápník
2 mg
Postup přípravy
- 1Plody jeřabin očistíme, opláchneme a necháme okapat. V misce je rozmačkáme a přeložíme do pěti litrové láhve. Jeřabiny zalijeme vodkou. Naplněnou lahev uzavřeme alobalem, nebo fólii a necháme jeden měsíc na parapetu. Nejlépe je, když láhev bude na světlém a slunečném místě.
- 2Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme cukr a za občasného míchání na mírném ohni cukr rozpustíme. Hotový sirup necháme vychladit.
- 3Po měsíci jeřabiny scedíme a smícháme s vychladlým cukrovým sirupem.
- 4Hotovou jeřabinovou vodku nalijeme do připravených lahví, které zavíčkujeme a necháme vychladit. Poté naléváme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.