Jeřabinová vodka

35 min.

Ingredience

    • 1kilogramJeřabiny čerstvé
    • 2litryVodka
    • 900gramůCukr krupice
    • 1litrVoda pitná
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
54 g
Cukr
44 g
Vápník
2 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plody jeřabin očistíme, opláchneme a necháme okapat. V misce je rozmačkáme a přeložíme do pěti litrové láhve. Jeřabiny zalijeme vodkou. Naplněnou lahev uzavřeme alobalem, nebo fólii a necháme jeden měsíc na parapetu. Nejlépe je, když láhev bude na světlém a slunečném místě.
  • 2
    Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme cukr a za občasného míchání na mírném ohni cukr rozpustíme. Hotový sirup necháme vychladit.
  • 3
    Po měsíci jeřabiny scedíme a smícháme s vychladlým cukrovým sirupem.
  • 4
    Hotovou jeřabinovou vodku nalijeme do připravených lahví, které zavíčkujeme a necháme vychladit. Poté naléváme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.