Jeseter na víně
40 min.
Ingredience
- 750gramůJeseter ruský
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceVíno bílé
- 1šálekVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
516 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého jesetera vložíme do ohnivzdorného kastrolu, osolíme, proložíme plátky žampionů a zalijeme vínem a trochou vody. Dusíme pod pokličkou asi 15 minut.
- 2Potom opatrně slijeme šťávu, zahustíme ji moukou smíchanou se lžící másla a povaříme asi 4 minuty. Odstavíme z ohně, přimícháme ještě lžíci másla a omáčku procedíme na rybu.
- 3Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.