Jihočeská borůvková omáčka

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    V nízkém hrnku smícháme cukr se 2 lžícemi vody a přivedeme k varu. Pak přisypeme borůvky a krátce je povaříme, aby zůstaly celé. K směsi přidáme máslo a vše zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali Solamyl. Vše opatrně promícháme a necháme už jen krátce provařit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.