Jihočeská borůvková omáčka
25 min.
Ingredience
- 2lžíceVoda pitná
- 0,5kilogramBorůvky
- 50gramůCukr moučkový
- 15gramůSolamyl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2V nízkém hrnku smícháme cukr se 2 lžícemi vody a přivedeme k varu. Pak přisypeme borůvky a krátce je povaříme, aby zůstaly celé. K směsi přidáme máslo a vše zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali Solamyl. Vše opatrně promícháme a necháme už jen krátce provařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.