Jihočeský borůvkový koláč
45 min.
Ingredience
- 1hrnekMléko polotučné
- 1hrnekCukr krupice
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1hrnekCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 1hrnekMouka pšeničná hrubá
- 1hrnekBorůvky
- 2,5hrnkyMouka polohrubá
- 0,5hrnekOlej stolní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
2 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Nejprve ušleháme vejce s cukrem. Přidáme polohrubou mouku, kypřicí prášek, mléko a olej a vypracujeme těsto.
- 2Troubu předehřejeme na 200C.
- 3Utvoříme drobenku z krystalového cukru, hrubé mouky a másla.
- 4Plech vymažeme a vysypeme, rozprostřeme těsto, nasypeme omyté borůvky a nakonec posypeme drobenkou.
- 5Koláč pečeme asi 25 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.