Jihočeský borůvkový koláč

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
2 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve ušleháme vejce s cukrem. Přidáme polohrubou mouku, kypřicí prášek, mléko a olej a vypracujeme těsto.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 3
    Utvoříme drobenku z krystalového cukru, hrubé mouky a másla.
  • 4
    Plech vymažeme a vysypeme, rozprostřeme těsto, nasypeme omyté borůvky a nakonec posypeme drobenkou.
  • 5
    Koláč pečeme asi 25 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.