Jihočeský pudinkový koláč

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
3 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse z mouky, vajec, cukru a másla vytvoříme drobenkové těsto.
  • 2
    V části mléka rozmícháme vanilkový pudinkový prášek. Zbylé mléko přivedeme v hrnci k varu, rozpustíme v něm vanilkový cukr, pak přilijeme mléko s pudinkovým práškem a za stálého míchání vaříme, až pudink zhoustne.
  • 3
    Polovinu drobenkového těsta rozprostřeme na pečicí papír na plechu, na těsto nalijeme teplý pudink, rozetřeme a přikryjeme druhou polovinou těsta.
  • 4
    Plech vložíme do trouby, předehřáté na 180 stupňů a koláč pečeme 30 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.