Jihočeský pudinkový koláč
60 min.
Ingredience
- 600gramůMouka polohrubá
- 250gramůCukr krupice
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1litrMléko polotučné
- 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
- 1kusCukr vanilka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
3 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1V míse z mouky, vajec, cukru a másla vytvoříme drobenkové těsto.
- 2V části mléka rozmícháme vanilkový pudinkový prášek. Zbylé mléko přivedeme v hrnci k varu, rozpustíme v něm vanilkový cukr, pak přilijeme mléko s pudinkovým práškem a za stálého míchání vaříme, až pudink zhoustne.
- 3Polovinu drobenkového těsta rozprostřeme na pečicí papír na plechu, na těsto nalijeme teplý pudink, rozetřeme a přikryjeme druhou polovinou těsta.
- 4Plech vložíme do trouby, předehřáté na 180 stupňů a koláč pečeme 30 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.