Jihočeský svítek
20 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 2šálkyMléko plnotučné
- 80gramůPšeničná krupice
- 20gramůMáslo
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
640 mg
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Rozklepneme a rozšleháme vejce, přilijeme polovinu množství mléka, rozmícháme, přidáme krupici a šleháme asi 1 minutu.
- 2Směs vlijeme na rozpálené máslo na pánvi a svítek po obou stranách opečeme.
- 3Potom svítek rozkrojíme, zalijeme zbylým mlékem a pod pokličkou dusíme, až se všechno mléko vpije.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.