Jižanské rýžové nudle na kari

25 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
24 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
24 g
Cukr
947 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve woku rozpálíme olej, na mírném ohni velmi krátce osmahneme magickou pastu a nadrobno nasekanou lodyhu citronové trávy. Musí se uvolnit aroma.
  • 2
    Přidáme kari pastu, na nudličky nakrájené maso bez kostí a kůže, za stálého míchání restujeme cca 2 minuty. Maso musíme ve směsi důkladně obalit. Vmícháme sójovou omáčku, kokosové mléko a na prstýnky pokrájené listy kafrové limety. Přivedeme k varu, vložíme nudle, zvolna vaříme přibližně 4 minuty do měkka. Mezitím směs několikrát obrátíme.
  • 3
    Nakonec přidáme na nudličky nakrouhané zelí, na hrubo posekaný špenát a zakápneme limetkovou šťávou.
  • 4
    Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek, posypeme nadrobno sekanou natí koriandru, ihned teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.