Jižanské rýžové nudle na kari
25 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžičkyMagická pasta
- 1kusCitronová tráva
- 1lžičkaKari pasta
- 90gramůKuřecí prsa
- 2lžíceOmáčka sójová
- 400mililitrůKokosové mléko
- 2kusyLimetka kafrová
- 250gramůNudle rýžové
- 90gramůZelí čínské
- 90gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusLimetka
- 1hrstKoriandr celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
24 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
24 g
Cukr
947 mg
Postup přípravy
- 1Ve woku rozpálíme olej, na mírném ohni velmi krátce osmahneme magickou pastu a nadrobno nasekanou lodyhu citronové trávy. Musí se uvolnit aroma.
- 2Přidáme kari pastu, na nudličky nakrájené maso bez kostí a kůže, za stálého míchání restujeme cca 2 minuty. Maso musíme ve směsi důkladně obalit. Vmícháme sójovou omáčku, kokosové mléko a na prstýnky pokrájené listy kafrové limety. Přivedeme k varu, vložíme nudle, zvolna vaříme přibližně 4 minuty do měkka. Mezitím směs několikrát obrátíme.
- 3Nakonec přidáme na nudličky nakrouhané zelí, na hrubo posekaný špenát a zakápneme limetkovou šťávou.
- 4Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek, posypeme nadrobno sekanou natí koriandru, ihned teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.