Jogurt s karamelem a rybízem

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citron dobře omyjeme a ostrouháme z něj kůru. Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Červený rybíz a 1 lžíci cukru dáme do kastrůlku a zahříváme na mírném ohni, dokud se z rybízu nezačne uvolňovat šťáva. Kastrůlek odstavíme, do rybízu přimícháme citronovou kůru a směs odložíme.
  • 2
    Do misky dáme jogurt a ochutíme skořicí. Rybíz rozdělíme do misek ze žáruvzdorného materiálu. Na něj upravíme ochucený jogurt a navrch nasypeme zbytek cukru. Misky dáme na plech, postavíme pod předehřátý gril a dezert grilujeme 5 minut, dokud vrstva cukru na povrchu jogurtu nezezlátne. Dezert necháme vychladnout a uložíme na 30 minut do chladničky. Před podáváním dezert ozdobíme kuličkami rybízu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.