Jogurt s ovesnými vločkami
10 min.
Ingredience
- 60gramůOvesné vločky
- 2decilitryVoda pitná
- 2kusyJablka
- 4lžíceMed včelí
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 50gramůHrozinky
- 60gramůMeruňky sušené
- 100gramůKompot hruškový
- 20gramůOřechy vlašské
- 2decilitryJogurt bílý choceňský smetanový
- 20gramůČokoláda mléčná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
6 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky dobře promyjeme, dáme do mísy, zalijeme 2 dl vody a necháme nabobtnat asi 1 hodinu.
- 2Mezitím omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme 2 velká jablka, která dáme do druhé misky, posypeme cukrem a skořicí, promícháme s medem a pokapeme citronovou šťávou. Hrozinky promyjeme pod tekoucí vodou a přidáme k jablkům. Sušené meruňky omyjeme, pokrájíme na poloviny a smícháme s jablky. K jablkům přidáme pokrájené hrušky z kompotu.
- 3Vše smícháme s ovesnými vločkami, nakonec přimícháme smetanový jogurt.
- 4Ovesné vločky s jogurtem dáme do kompotových misek, ozdobíme vlašskými ořechy, posypeme nastrouhanou mléčnou čokoládou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.