Jogurtová terina s javorovým sirupem
30 min.
Ingredience
- jogurtový krém
- 125gramůCukr krupice
- 2decilitryJogurt bílý
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 0,5decilitrSirup javorový
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1baleníPiškoty cukrářské
- 0,5kusCukr vanilka
- na ozdobu
- 8kusůMeduňka
- 0,5decilitrSirup javorový
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5decilitrVoda pitná
- 2decilitryJogurt bílý
- 5plátkůŽelatina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1V míse vyšleháme čerstvé žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny a postupně budeme zašlehávat 3 lžíce javorového sirupu. Do žloutkové pěny přimícháme 2 dl jogurtu a zakysanou smetanu.
- 2Želatinu namočíme do trošky studené vody, po 5 minutách vodu se želatinou přihřejeme, rozpustíme a přimícháme ji do 0,5 dl jogurtu, který přimícháme do jogurtového krému.
- 3Zvlášť vyšleháme smetanu na šlehačku a bílky na tuhý sníh. Obě ingredience postupně přimícháme do krému a naplníme formu, kterou jsme vyložili potravinářskou fólií.
- 4Na talíř nalijeme 1 dl javorového sirupu. Jednu stranu dlouhých piškotů namočíme do sirupu a namočenou stranou je položíme na povrch jogurtového krému. Formu zakryjeme fólií a dáme přes noc do chladničky.
- 5Druhý den jogurtovou terinu opatrně vyklopíme a nakrájíme na porce.
- 6Ke každé porci na talířku ozdobně upravíme (pomocí lžíce) smíchaný javorový sirup se smetanou a lístky meduňky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.