Jogurtové muffiny se zlatými hrozinkami

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
111 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
1 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chemicky neošetřený citrón omyjeme, osušíme a z celého jemně ostrouháme kůru, tu uschováme. Poté citrón vymačkáme. Zlaté hrozinky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat.
  • 2
    Formu na 12 ks muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Do mísy pokrájíme změklé máslo, přidáme cukr, vanilkový cukr, 3 žloutky a máslo utřeme do pěny. Ze tří bílků vyšleháme tuhý sníh. K máslu přidáme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, nastrouhanou citrónovou kůru, citrónovou šťávu, bílý jogurt a hrozinky. Těsto dobře promícháme, zlehka zapracujeme. Poté ho nalijeme do formiček (přibližně do dvou třetin). Formu s muffinami vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme do papírových košíčků, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 8. 8. 2016
Jogurtové muffiny se zlatými hrozinkami
Na 12 kousků jsem použila ingredience na 3 porce. Vajíčka jsem dala dvě větší. Snížila jsem si množství cukru, taky se můžou použít běžné rozinky, ale zlaté jsou lepší. Tento recept není na klasické obyčejné muffiny, kdy se jen všechno smíchá dohromady a upeče. Jsou to už moc dobré malé bábovičky, vhodné třeba ke kávě. Můžu doporučit. Pekla jsem na plechu, do prohlubní jsem vložila papírové košíčky. Palec nahoru. 😎