Jogurtové noky s jahodami
100 min.
Ingredience
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 2lžíceCukr moučkový
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 100gramůJogurt bílý
- 200gramůJahody zahradní
- 1kusCitrony
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Z bílku ušleháme tuhý sníh, postupně do něj vmícháme lžičku citronové šťávu a jogurt. Směs nalijeme do misky, uhladíme, přikryjeme, necháme 90 minut v chladničce.
- 2Lžičku citronové šťávy důkladně promícháme s moučkovým cukrem.
- 3Jahody opláchneme ve studené vodě, nakrájíme je na tenké plátky, ty rozložíme na servírovací talíře, pokapeme citronovou šťávou s cukrem.
- 4Z chladné jogurtové směsi (lžící namočenou ve studené vodě) vykrajujeme noky, pokládáme je na připravené plátky jahod a doplníme slabými plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.