Jogurtové řezy s jablky
50 min.
Ingredience
- 1hrstOřechy vlašské
- 300gramůCukr krupice
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 200mililitrůJogurt bílý
- 400gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 300gramůJablka
- 100gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
25 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Vejce, cukr a olej ušleháme. Přidáme bílý jogurt, oloupaná, nastrouhaná jablka, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- 2Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s okrajem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 3Hotový moučník polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme nasekanými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 31. 7. 2015
Jogurtové řezy s jablky
Moc dobré a vláčné řezy, všem v rodině chutnaly. Místo trochy cukru se může přidat cukr vanilkový. Pekla jsem v hlubokém plechu s okraji na papíře na pečení, tak jsem nemusela plech vymazávat a vysypávat. Měla jsem domácí jogurt, který je trochu řidší, tak jsem dala o cca. 50 ml méně mléka. Poleva byla kupovaná a moc mě mrzí, že jsem zapomněla na povrch dát ořechy. To by byly řezy ještě lepší😔 Určitě budu péct častěji.😉