Jogurtové želé s malinami

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
9 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Želatinu namočíme do studené vody. Jogurt rozmícháme s cukrem do hladka.
  • 2
    Citronovou šťávu ohřejeme, přidáme želatinu, necháme ji rozpustit. Spolu s citronovou kůrou vmícháme do krému z jogurtu. Přimícháme část nasekaných pistácií, podle chuti osladíme.
  • 3
    Čtvercovou formu vypláchneme studenou vodou, naplníme krémem a dáme chladit nejméně na 4 hodiny.
  • 4
    Omyté (nebo mražené) maliny smícháme s vanilkovým cukrem, několik malin odložíme stranou, zbylé rozmixujeme a protřeme sítem.
  • 5
    Jogurtové želé vyklopíme a nakrájíme na plátky. Upravíme na talíře s malinovým protlakem, ozdobíme celými malinami a zbylými pistáciemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.