Jogurtový bezlepkový koláč s borůvkami a rýžovou drobenkou

50 min.
Česká republika

Ingredience

  • Drobenka
    • 125gramůMouka rýžová
    • 125gramůCukr krupice
    • 125gramůHera
  • Na vytření a vysypání formy
  • Těsto
    • 125gramůMouka bezlepková Jizerka
    • 0,5kusKypřící prášek bezlepkový
    • 125gramůMouka rýžová
    • 250gramůJogurt bílý
    • 125gramůHera
    • 125gramůCukr krupice
    • 1kusVejce slepičí
    • 1kusCukr vanilka
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
28 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme v sítu čerstvé borůvky a necháme je okapat.
  • 2
    Připravíme drobenku: do hlubší misky dáme rýžovou mouku, krystalový cukr a ztuhlou Heru. Prsty vše promneme tak, že vznikne drobenka.
  • 3
    Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka s bezlepkovým práškem do pečiva, hrubou rýžovou mouku, bílý jogurt, rozpuštěnou vlahou Heru, 1 vejce, krystalový cukr a vanilkový cukr. Směs dobře promícháme a nalijeme ji do dortové formy, kterou jsme vytřeli olejem a vysypali bezlepkovou strouhankou. Těsto nahusto posypeme borůvkami a drobenkou.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C-200°C přibližně 30 minut. Koláč podáváme vychladlý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.