Jogurtový bezlepkový koláč s borůvkami a rýžovou drobenkou
50 min.
Ingredience
- Drobenka
- 125gramůMouka rýžová
- 125gramůCukr krupice
- 125gramůHera
- Na vytření a vysypání formy
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceStrouhanka bezlepková
- Těsto
- 125gramůMouka bezlepková Jizerka
- 0,5kusKypřící prášek bezlepkový
- 125gramůMouka rýžová
- 250gramůJogurt bílý
- 125gramůHera
- 125gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
28 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme v sítu čerstvé borůvky a necháme je okapat.
- 2Připravíme drobenku: do hlubší misky dáme rýžovou mouku, krystalový cukr a ztuhlou Heru. Prsty vše promneme tak, že vznikne drobenka.
- 3Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka s bezlepkovým práškem do pečiva, hrubou rýžovou mouku, bílý jogurt, rozpuštěnou vlahou Heru, 1 vejce, krystalový cukr a vanilkový cukr. Směs dobře promícháme a nalijeme ji do dortové formy, kterou jsme vytřeli olejem a vysypali bezlepkovou strouhankou. Těsto nahusto posypeme borůvkami a drobenkou.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 180°C-200°C přibližně 30 minut. Koláč podáváme vychladlý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.