Jogurtový bezlepkový koláč s jablky a hrozinkami

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůMouka bezlepková
    • 1kusKypřící prášek bezlepkový
    • 60gramůCukr krupice
    • 250gramůJogurt bílý
    • 250gramůHera
    • 2lžíceMáslo čerstvé
    • 2lžíceStrouhanka bezlepková
    • 700gramůJablka
    • 2lžičkySkořice mletá
    • 3lžíceHrozinky
    • 1kusCukr skořicový
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
78 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku, kterou promícháme s bezlepkovým kypřícím práškem, cukrem a na kousky pokrájenou Heru. Poté přidáme jogurt a těsto důkladně prohněteme a rozdělíme na dva díly. Koláčovou formu vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Oba díly vyválíme na placky velikosti koláčové formy. Formu vyložíme jednou plackou těsta tak, že okraje dobře přitiskneme k okraji formy.
  • 2
    Omytá a oloupaná jablka rozkrájíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky, které v míse promícháme s krystalovým cukrem, skořicí a hrozinkami. Poskládáme je do formy na těsto a zakryjeme je druhým dílem těsta. Okraje těsta ozdobně přitlačíme.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě na 160°C přibližně 60 minut dozlatova. Upečený koláč necháme vychladnout, poté posypeme skořicovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.