Jogurtový dort
70 min.
Ingredience
- 250gramůJogurt bílý
- 500gramůCukr krupice
- 6gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
1 g
Cukr
63 g
Postup přípravy
- 1Jogurt ušleháme s vejcem a půlkou cukru, přidáme mouku a kypřící prášek.
- 2Vzniklé těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a dáme péct na 175 °C.
- 3Zbylý cukr svaříme s vodou na hustý sirup, který necháme vychladnout.
- 4Upečený dort polijeme ještě horký sirupem. Podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.