Jogurtový dort

70 min.
Turecko

Ingredience

    • 250gramůJogurt bílý
    • 500gramůCukr krupice
    • 6gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 2kusyVejce slepičí
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
1 g
Cukr
63 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jogurt ušleháme s vejcem a půlkou cukru, přidáme mouku a kypřící prášek.
  • 2
    Vzniklé těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a dáme péct na 175 °C.
  • 3
    Zbylý cukr svaříme s vodou na hustý sirup, který necháme vychladnout.
  • 4
    Upečený dort polijeme ještě horký sirupem. Podáváme vychlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.