Jogurtový dort a borůvkami

62 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
37 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do misky, přidáme jemně nastrouhané nebo rozdrcené sušenky, med, pomleté ořechy a podle potřeby mléko. Rukou vypracujeme těsto, aby se nedrolilo, dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme olejem, vysypeme třtinovým cukrem a připravené těsto namačkáme na dno formy.
  • 2
    Čtyři plátky želatiny namočíme do studené vody, necháme 10 minut nabobtnat. Do kastrůlku dáme džem s vanilkovým cukrem, zahřejeme, vložíme vymačkanou želatinu. Mícháme až do rozpuštění želatiny. Mírně vychladlou želatinu smícháme s jogurtem, poté rozetřeme na sušenkové těsto ve formě a vložíme do lednice ztuhnout.
  • 3
    Podle návodu na sáčku uvaříme dortové želé, necháme ho mírně vychladnout. Z lednice vytáhneme dort, na povrch naskládáme očištěné, omyté a okapané borůvky. Přelijeme celý povrch dortu připraveným želé a opět vrátíme do lednice zatuhnout.
  • 4
    Poté dort krájíme na porce, pokládáme na jednotlivé studené dezertní talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.