Jogurtový dort a borůvkami
62 min.
Ingredience
- Na korpus
- 240gramůMáslo čerstvé
- 200gramůSušenky BeBe kakaové
- 3lžíceMed včelí
- 70gramůOřechy vlašské
- 1decilitrMléko plnotučné
- Na náplň
- 4plátkyŽelatina
- 2decilitryVoda pitná
- 150gramůDžem borůvkový
- 20gramůCukr vanilka
- 450gramůJogurt bílý
- Na ozdobení
- 40gramůŽelé dortové
- 150gramůBorůvky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
37 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do misky, přidáme jemně nastrouhané nebo rozdrcené sušenky, med, pomleté ořechy a podle potřeby mléko. Rukou vypracujeme těsto, aby se nedrolilo, dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme olejem, vysypeme třtinovým cukrem a připravené těsto namačkáme na dno formy.
- 2Čtyři plátky želatiny namočíme do studené vody, necháme 10 minut nabobtnat. Do kastrůlku dáme džem s vanilkovým cukrem, zahřejeme, vložíme vymačkanou želatinu. Mícháme až do rozpuštění želatiny. Mírně vychladlou želatinu smícháme s jogurtem, poté rozetřeme na sušenkové těsto ve formě a vložíme do lednice ztuhnout.
- 3Podle návodu na sáčku uvaříme dortové želé, necháme ho mírně vychladnout. Z lednice vytáhneme dort, na povrch naskládáme očištěné, omyté a okapané borůvky. Přelijeme celý povrch dortu připraveným želé a opět vrátíme do lednice zatuhnout.
- 4Poté dort krájíme na porce, pokládáme na jednotlivé studené dezertní talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.