Jogurtový koláč s citronovou polevou
80 min.
Ingredience
- poleva
- 250gramůCukr moučkový
- 250mililitrůCitronová šťáva
- 250mililitrůMed včelí
- 250gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 250gramůMandle mleté
- 250gramůHrozinky
- 125gramůMandle plátky
- 200gramůJogurt bílý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1106 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
53 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
5 g
Cukr
107 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme změklé máslo, cukr a citronovou kůru. Šlehačem zlehka vyšleháme pěnu, postupně do ní přidáváme vejce. Promícháme a zapracujeme mouku s práškem do pečiva a mleté mandle. Nakonec přimícháme hrozinky, mandlové plátky a jogurt.
- 2Těsto nalijeme do máslem vymazané a pečicím papírem vyložené koláčové formy, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 35-40 minut dozlatova.
- 3Příprava polevy: V kastrůlku smícháme cukr, citronovou šťávu a med. Povaříme 15-20 minut na sirup.
- 4Upečený koláč propícháme kovovou jehlou a polijeme mírně vychladlou polevou.
- 5Podáváme s ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.