Jogurtový koláč s citronovou polevou

80 min.
Řecko

Ingredience

  • poleva
    • 250gramůCukr moučkový
    • 4kusyVejce slepičí
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 125gramůMáslo čerstvé
    • 1lžičkaCitronová kůra
    • 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 250gramůMandle mleté
    • 250gramůHrozinky
    • 125gramůMandle plátky
    • 200gramůJogurt bílý
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1106 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
53 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
5 g
Cukr
107 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme změklé máslo, cukr a citronovou kůru. Šlehačem zlehka vyšleháme pěnu, postupně do ní přidáváme vejce. Promícháme a zapracujeme mouku s práškem do pečiva a mleté mandle. Nakonec přimícháme hrozinky, mandlové plátky a jogurt.
  • 2
    Těsto nalijeme do máslem vymazané a pečicím papírem vyložené koláčové formy, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 35-40 minut dozlatova.
  • 3
    Příprava polevy: V kastrůlku smícháme cukr, citronovou šťávu a med. Povaříme 15-20 minut na sirup.
  • 4
    Upečený koláč propícháme kovovou jehlou a polijeme mírně vychladlou polevou.
  • 5
    Podáváme s ušlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.