Jogurtový koláč s ovocem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vlijeme jogurt, kelíme vypláchneme a naplníme cukrem, který přidáme k jogurtu.
  • 2
    Kelímkem odměříme polohrubou mouku, do směsi přidáme prášek do pečiva a promícháme. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče.
  • 3
    Na koláč dáváme jahody, které posypeme žmolenkou, připravenou smícháním másla s cukrem a hrubou moukou.
  • 4
    Dáme péct do středně vyhřáté trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 15. 7. 2015
Jogurtový koláč s ovocem
Tento recept znám jako tzv. bez vážení, odměřuje se jogurtovým kelímkem. Na koláčovou formu: 1 kelímek bílého jogurtu 150 g, 2 kelímky polohrubé mouky, 1/2 kelímku krupicového cukru, 1/2 prášku do pečiva. Do těsta jsem navíc přidala 1 vejce, trochu citronové kůry a 2 lžíce oleje. Místo jahod je použitý rybíz poprášený skořicí a posypaný malinko cukrem, tento koláč dělávám s různým ovocem. Na drobenku je třeba 1 dl hrubé, polohrubé nebo hladké mouky, 0,7 dl moučkového cukru a 50 g másla. Z dvojnásobné dávky se peče na hlubokém plechu s okraji. Je to fajn rychlý koláč na léto se sezónním ovocem.