Jogurtový koláč s ovocem
55 min.
Ingredience
- 1hrnekCukr moučkový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej stolní
- 200gramůJogurt bílý
- 1,5hrnkyMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 80gramůCukr krupice
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
- 500gramůJahody zahradní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vlijeme jogurt, kelíme vypláchneme a naplníme cukrem, který přidáme k jogurtu.
- 2Kelímkem odměříme polohrubou mouku, do směsi přidáme prášek do pečiva a promícháme. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče.
- 3Na koláč dáváme jahody, které posypeme žmolenkou, připravenou smícháním másla s cukrem a hrubou moukou.
- 4Dáme péct do středně vyhřáté trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 15. 7. 2015
Jogurtový koláč s ovocem
Tento recept znám jako tzv. bez vážení, odměřuje se jogurtovým kelímkem. Na koláčovou formu: 1 kelímek bílého jogurtu 150 g, 2 kelímky polohrubé mouky, 1/2 kelímku krupicového cukru, 1/2 prášku do pečiva. Do těsta jsem navíc přidala 1 vejce, trochu citronové kůry a 2 lžíce oleje. Místo jahod je použitý rybíz poprášený skořicí a posypaný malinko cukrem, tento koláč dělávám s různým ovocem. Na drobenku je třeba 1 dl hrubé, polohrubé nebo hladké mouky, 0,7 dl moučkového cukru a 50 g másla. Z dvojnásobné dávky se peče na hlubokém plechu s okraji. Je to fajn rychlý koláč na léto se sezónním ovocem.