Jogurtový krém
13 min.
Ingredience
- 1kusLimetka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCitrony
- 100gramůŽelatina
- 80gramůCukr krupice
- 3lžičkyCukr vanilka
- 400gramůJogurt bílý
- 4lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
7 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Plátky bílé želatiny necháme 6 minut bobtnat ve studené vodě, pak ji vymačkáme.
- 2Žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme jogurt, vymačkanou šťávu z limetky a citronu a kůru z limetky.
- 3Vodu zahřejeme a necháme v ní rozpustit želatinu, vmícháme do ní jogurtový krém a necháme ho asi 20 minut v lednici, až dobře ztuhne. Dáme do misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.