Jogurtový krém se smetanou
15 min.
Ingredience
- 120gramůCukr krupice
- 125mililitrůVíno bílé
- 1kusCitrony
- 4plátkyŽelatina bílá plátky
- 150gramůJogurt bílý
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1V hrnci necháme zkaramelizovat cukr dozlatova. Karamel zalijeme bílým vínem, krátce povaříme a smícháme s citronovou šťávou a kůrou.
- 2Plátky želatiny předem namočené v troše studené vody vymačkáme a rozpustíme v horké karamelové směsi. Necháme vychladnout.
- 3Vychladlou směs smícháme s jogurtem a uložíme do chladu.
- 4Když začne krém houstnout, vmícháme do něj dotuha ušlehanou smetanu.
- 5Krém vlijeme do vhodné formy vypláchnuté studenou vodou a necháme v chladničce ztuhnout.
- 6Před podáváním ponoříme formu do horké vody a krém snadno vyklopíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.