Jogurtový krém se smetanou

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci necháme zkaramelizovat cukr dozlatova. Karamel zalijeme bílým vínem, krátce povaříme a smícháme s citronovou šťávou a kůrou.
  • 2
    Plátky želatiny předem namočené v troše studené vody vymačkáme a rozpustíme v horké karamelové směsi. Necháme vychladnout.
  • 3
    Vychladlou směs smícháme s jogurtem a uložíme do chladu.
  • 4
    Když začne krém houstnout, vmícháme do něj dotuha ušlehanou smetanu.
  • 5
    Krém vlijeme do vhodné formy vypláchnuté studenou vodou a necháme v chladničce ztuhnout.
  • 6
    Před podáváním ponoříme formu do horké vody a krém snadno vyklopíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.