Jogurtový rosol
20 min.
Ingredience
- 400gramůJogurt bílý
- 1lžíceRum
- 1lžíceCitronová šťáva
- 6kusůŽelatina bílá plátky
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
7 mg
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Jogurt smícháme s cukrem, citronovou šťávou a chvíli zahříváme.
- 2Želatinu namočíme na chvíli do studené vody, vyjmeme ji, vymačkáme a rozpustíme ve 2 lžících horké vody. Spolu s citronovou kůrou a rumem ji zamícháme do jogurtu.
- 3Směs nalijeme do formy vypláchnuté studenou vodou a dáme vychladit.
- 4Ztuhlý rosol vyklopíme a podáváme ozdobený ovocem nebo politý čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.