Jugaterg, arménský medový moučník
45 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 150gramůMed včelí
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Z polohrubé mouky, vajec, 50 g másla, vlažného mléka, 50 g medu a půl sáčku prášku do pečiva zaděláme těsto, které necháme asi 10 minut odpočinout.
- 2Z těsta vyválíme plát silný 1-2 mm, potřeme ho máslem, mírně posypeme moukou a složíme do tvaru psaníčka. Psaníčko rozválíme na plát a celý postup opakujeme čtyřikrát. Potom z těsta vyválíme plát silný 3-4 mm o rozměrech pečícího plechu.
- 3Na plech s pečícím papírem plát přeneseme a vložíme do předehřáté trouby, kde ho pečeme na středním ohni 10-15 minut. Po upečení rozkrájíme moučník na kostky, které zalijeme medem.
- 4Jugaterg podáváme jako moučník ke kávě a čaji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.