Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

200 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2002 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
178 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
13 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 2
    Do mandarinkové šťávy vmícháme 4plátky zázvoru, anýz, hořčičné semínko, celou skořici a bobkové listy.
  • 3
    Kachnu omyjeme, dáme do pekáče a přelijeme kořeněnou marinádou. Zakryjeme a pečeme 2-2,5hodiny, dokud maso nezměkne. Občas přeléváme vypečenou šťávou.
  • 4
    Poté naskládáme na kachnu rozpůlené mandarinky, převážeme provázkem, aby ovoce obalilo maso ze všech stran a ještě cca 60min dopečeme dozlatova. Již nezakrýváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.