Kachna speciál
95 min.
Ingredience
- 1kusKachna domácí
- 800gramůOmáčka sójová
- 550gramůCukr krupice
- 2,5litryVoda pitná
- 80mililitrůOmáčka Hoisin
- 1lžíceKoření Steak 7 pepřů
- Omáčka
- 150gramůTamarindová pasta
- 3lžíceMed včelí
- 80mililitrůOmáčka Hoisin
- 1lžícePepř sečuánský
- 2kusyChilli paprička zelená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
1 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
789 mg
Cukr
105 g
Postup přípravy
- 1Kachnu důkladně očistíme, pod studenou tekoucí vodou opláchneme. Potom ji po délce rozřízneme na dvě půlky. Rozpůlenou kachnu vložíme do většího hrnce, kam přidáme sojovou omáčku, přisypeme cukr, omáčku hoisin, koření sedmi druhu a vše zalijeme vodou. Kachna musí být v hrnci celá ponořená. Pod poklici na silném ohni přivedeme k varu, povaříme ještě 15 minut. Ve vaření pokračujeme dalších 45-50 minut, ale při nízké teplotě. Uvařenou kachnu vybereme z hrnce, obereme maso od kostí a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Příprava omáčky: Z omáčky sebereme tuk, odebereme 3 dl, které dáme do kastrůlku. Přidáme do ní temarindonovou pastu, med, přilijeme omáčku hosin, nasekané chilli papričky, nakonec vsypeme sečuánský pepř. Všechny suroviny vaříme za občasného míchání na slabém ohni až do zahoustnutí omáčky. Přibližně 20 minut.
- 3Plátky masa rozložíme podle porci na jednotlivé talíře, vedle přidáme omáčku a jídlo s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.