Kachní játra s portským a jahodami

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
7 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva plátky omytého jablka lehce pocukrujeme a orestujeme na pánvi po obou stranách. Když jablka zkaramelizují, dáme je na talířky.
  • 2
    Na pánvičku položíme na plátky nakrájená kachní játra a restujeme tak, aby uvnitř zůstala středně propečená. Játra vyjmeme na papírovou utěrku.
  • 3
    Tuk z pánve slijeme a dno otřeme papírem, aby zůstalo jen mastné. Do horké pánve přilijeme portské víno, které vzplane. Několik vteřin flambujeme, omáčka zhoustne a ztmavne.
  • 4
    Na plátky jablek položíme plátky jater, zalijeme je omáčkou z portského vína, ozdobíme krystalky mořské soli a doplníme omytými, překrojenými jahodami.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.