Kachní játra s portským a jahodami
25 min.
Ingredience
- 300gramůJátra kachní
- 1kusJablka
- 1špetkaCukr krupice
- 100mililitrůVíno portské
- 2kusyJahody zahradní
- 0,5lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
7 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Dva plátky omytého jablka lehce pocukrujeme a orestujeme na pánvi po obou stranách. Když jablka zkaramelizují, dáme je na talířky.
- 2Na pánvičku položíme na plátky nakrájená kachní játra a restujeme tak, aby uvnitř zůstala středně propečená. Játra vyjmeme na papírovou utěrku.
- 3Tuk z pánve slijeme a dno otřeme papírem, aby zůstalo jen mastné. Do horké pánve přilijeme portské víno, které vzplane. Několik vteřin flambujeme, omáčka zhoustne a ztmavne.
- 4Na plátky jablek položíme plátky jater, zalijeme je omáčkou z portského vína, ozdobíme krystalky mořské soli a doplníme omytými, překrojenými jahodami.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.