Kachní prsa s dýní a šalotkou
55 min.
Ingredience
- 500gramůKachní prsa
- 100gramůŠalotka
- 200gramůDýně
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceLupínky kukuřičné
- 1lžíceTamarindová pasta
- 2lžíceOmáčka ústřicová
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
14 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
520 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kachní prsíčka i s kůží opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Potom si připravíme šalotku a dýni. Šalotku omyjeme a oloupeme. Z oloupané dýně vyjmeme jádra a na menší kousky nebo hranolky nakrájíme dužinu.
- 2Na rozpáleném oleji maso zprudka osmažíme. Kachní maso smažíme, dokud se nezačne odstřeďovat tuk z kůže. Potom maso vyndáme z pánve ven a do pánve přidáme šalotky a kukuřičné lupínky s nakrájenou dýni. To vše dochutíme ústřicovou omáčkou a ještě krátce smažíme.
- 3Jako poslední k osmažené zelenině přidáme maso, které okořeníme tamarindovou pastou. Vše zlehka promícháme a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.