Kachní prsa s mraženým rybízovým krémem
20 min.
Ingredience
- 50gramůRybíz červený
- 50gramůRybíz černý
- 30gramůMaliny
- 1lžičkaRum
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 6decilitrůVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 2lžíceMeduňka
- 1lžíceMáta
- 600gramůKachní maso uzené
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
47 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme kuličky červeného a černého rybízu s malinami a necháme v sítu okapat. 4 lžíce ovoce odložíme do misky a necháme je v chladu, budeme je potřebovat na ozdobení pokrmu. Ostatní ovoce s 1 lžičkou rumu rozmixujeme na kaši.
- 2Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku.
- 3Do hrnce nalijeme asi 5-6 dl vody, na hrnec posadíme mísu, rozklepneme do ni 1 vejce s 2 žloutky, přidáme cukr a nad parou žloutky vyšleháme do pěny. Omyjeme lístky meduňky s mátou a bylinky drobně posekáme.
- 4K vyšlehaným žloutkům pomalu budeme přidávat (a stále míchat) ovoce, bylinky a nakonec přimícháme tuhou šlehačku.
- 5Formu vyložíme potravinářskou fólií, do ní nalijeme ovocnou směs a uhladíme. Než ji zakryjeme, formou mírně zatřeseme nebo s ní poklepeme o stůl, aby se směs rovnoměrně rozprostřela. Krém dáme do mrazničky minimálně na 12 hodin.
- 6Druhý den nakrájíme z kachních prsou tenké plátky. Rozdělíme je na 4 díly, poklademe je do kruhu vedle sebe na talíře. Krém nakrájíme na 4 díly, položíme doprostřed talířů a porci ozdobíme ovocem, které ozdobně naaranžujeme na krém a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.