Kachní prsíčka na hřibech s bramborami

55 min.
Česká republika

Ingredience

    • 800gramůKachní prsa
    • 1lžíceVepřové sádlo škvařené
    • 200gramůHříbky čerstvé
    • 2kusyCibule
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 400gramůBrambory vařené
    • 1lžičkaProvensálské koření
    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
12 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do omytých a osušených kachních prsíček vetřeme sůl, pepř a provensálské koření. Necháme do druhého dne v chladu.
  • 2
    Očištěné, na plátky nakrájené hřiby a oloupanou, nasekanou cibuli osmahneme na oleji a krátce podusíme. Přidáme na kostičky nakrájené uvařené brambory a vše promícháme. Směs přendáme do remosky.
  • 3
    Do stejné pánve přidáme sádlo a zprudka na něm osmahneme prsíčka, ze kterých jsme setřeli přebytečnou sůl.
  • 4
    Prsíčka urovnáme do remosky na houby s bramborami a vše doměkka upečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.