Kakao z dánské kuchyně
10 min.
Ingredience
- 1litrMléko plnotučné
- 40gramůZmrzlina kakaová
- 30gramůKakao
- 100gramůKompot hruškový
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaCukr vanilka
- 100gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kompotové hrušky necháme okapat. Mléko a zmrzlinu spolu s hruškami a kakaem rozmixujeme. Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku. Čokoládu nastrouháme.
- 2Rozmixované mléko se zmrzlinou rozlijeme do vysokých sklenic. Povrch každého kakaa ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Posypeme ještě nastrouhanou čokoládou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.