Kakao z dánské kuchyně

10 min.
Dánsko

Ingredience

    • 1litrMléko plnotučné
    • 40gramůZmrzlina kakaová
    • 30gramůKakao
    • 100gramůKompot hruškový
    • 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžičkaCukr vanilka
    • 100gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kompotové hrušky necháme okapat. Mléko a zmrzlinu spolu s hruškami a kakaem rozmixujeme. Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku. Čokoládu nastrouháme.
  • 2
    Rozmixované mléko se zmrzlinou rozlijeme do vysokých sklenic. Povrch každého kakaa ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Posypeme ještě nastrouhanou čokoládou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.