Kakaová buchta s polevou

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
961 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
43 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
2 g
Cukr
78 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Buchta:
  • 2
    Nejprve promísíme mouku, cukr a kakao s práškem do pečiva. Do této směsi postupně přidáváme vejce, mléko, rozehřáté máslo a olej. Vše zpracujeme do hladkého těsta a vlijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Zapíchnutím špejle do těsta při pečení vyzkoušíme, jestli je buchta hotová.
  • 3
    Po upečení, ještě na horkou buchtu rozlejeme kávovou polevu a necháme vystydnout. Kakaovník podáváme jako moučník, vychlazený.
  • 4
    Poleva:
  • 5
    Máslo rozmícháme s cukrem a kakaem a horkou vodou do hladka. Touto polevou ihned po dopečení polejeme hotovou kakaovou buchtu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.