Kakaová buchta s polevou
100 min.
Ingredience
- Buchta
- 300gramůMouka bezlepková Mantler
- 200gramůCukr moučkový
- 3gramyKakao
- 40gramůKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej stolní
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- Poleva
- 200gramůCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceVoda pitná
- 3lžíceKakao
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
961 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
43 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
2 g
Cukr
78 g
Postup přípravy
- 1Buchta:
- 2Nejprve promísíme mouku, cukr a kakao s práškem do pečiva. Do této směsi postupně přidáváme vejce, mléko, rozehřáté máslo a olej. Vše zpracujeme do hladkého těsta a vlijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Zapíchnutím špejle do těsta při pečení vyzkoušíme, jestli je buchta hotová.
- 3Po upečení, ještě na horkou buchtu rozlejeme kávovou polevu a necháme vystydnout. Kakaovník podáváme jako moučník, vychlazený.
- 4Poleva:
- 5Máslo rozmícháme s cukrem a kakaem a horkou vodou do hladka. Touto polevou ihned po dopečení polejeme hotovou kakaovou buchtu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.