Kakaová buchta sypaná kokosem
60 min.
Ingredience
- Moučník
- 1gramMáslo čerstvé
- 400gramůCukr krystal
- 100mililitrůVoda pitná
- 3lžíceKakao
- 1gramMouka bezlepková
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceVláknina bramborová
- 3lžíceKokos strouhaný
- Na pečící formu
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka bezlepková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
73 mg
Cukr
67 g
Postup přípravy
- 1Těsto: V míse smísíme mouku, prášek do pečiva, vlákninu a lžíci kakaa. Cukr smícháme s dvěma lžícemi kakaa.
- 2V másle, rozpuštěném ve vodní lázni, rozmícháme cukr s kakaem a směs zředíme 100ml vody. Jednu polovinu tohoto roztoku oddělíme na přípravu polevy a z druhé poloviny roztoku připravíme těsto tak, že do poloviny kakaového roztoku vmícháme celá vejce a po částech připravenou směs mouky, vlákniny a kypřícího prášku. Pečící nádobu vymažeme 1 lžičkou másla a vysypeme jí 1 lžící mouky.
- 3Troubu předehřejeme na 175°C a moučník pečeme asi 20 minut. Jestli je moučník hotový zjistíme tak, že těsto propíchneme špejlí - když špejle zůstane bez nánosu těsta, moučník je pečený. Vychladlý moučník polejeme odloženou polovinou kakaové směsi a ihned po polití polevou posypeme strouhaným kokosem.
- 4Po posypání kokosem necháme moučník ztuhnout v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.