Kakaová huspenina

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 0,7litrMléko plnotučné
    • 60gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 40gramůČokoláda hořká
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 100gramůCukr krupice
    • 20gramůKakao
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
31 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
790 mg
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve 2 dl studeného mléka dokonale rozmícháme vanilkový pudink, cukr a kakao a za stálého míchání směs vlijeme do mléka, které jsme mezitím dali ohřát. Pozvolna přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí.
  • 2
    Ještě horké rozlijeme do pohárů a necháme vychladit. Podáváme se šlehačkou a čokoládovými hoblinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.