Kakaová kolečka s kokosem

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůMouka pšeničná hladká
    • 15gramůKokos strouhaný
    • 100gramůCukr moučkový
    • 150gramůMáslo čerstvé
    • 1kusVejce slepičí
    • 10gramůKakao - prášek
    • 100gramůMarmeláda meruňková
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
35 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
843 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme téměř všechnu mouku, dvě třetiny moučkového cukru, máslo, vejce, kakao a strouhaný kokos. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 15 minut do chladničky.
  • 2
    Těsto pak rozválíme na zbytkem mouky pomoučené pracovní ploše tak, aby bylo silné 3 až 4 milimetry. Z těsta vykrajujeme kolečka, případně i jiné tvary, a pokládáme je na pečicí papír, který jsme rozložili na plech.
  • 3
    Pečeme přibližně 10 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů.
  • 4
    Meruňkovou marmeládu ohřejeme, propasírujeme a slepujeme jí upečená vychladlá kolečka.
  • 5
    Zbylý cukr smícháme v misce s citronovou šťávou a vodou. Polevu natřeme na horní stranu slepených koleček a necháme v chladu ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.