Kakaová kolečka s kokosem
50 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 15gramůKokos strouhaný
- 100gramůCukr moučkový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůKakao - prášek
- 100gramůMarmeláda meruňková
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
35 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
843 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme téměř všechnu mouku, dvě třetiny moučkového cukru, máslo, vejce, kakao a strouhaný kokos. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 15 minut do chladničky.
- 2Těsto pak rozválíme na zbytkem mouky pomoučené pracovní ploše tak, aby bylo silné 3 až 4 milimetry. Z těsta vykrajujeme kolečka, případně i jiné tvary, a pokládáme je na pečicí papír, který jsme rozložili na plech.
- 3Pečeme přibližně 10 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů.
- 4Meruňkovou marmeládu ohřejeme, propasírujeme a slepujeme jí upečená vychladlá kolečka.
- 5Zbylý cukr smícháme v misce s citronovou šťávou a vodou. Polevu natřeme na horní stranu slepených koleček a necháme v chladu ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.