Kakaová roláda se šlehačkou
30 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 130gramůCukr moučkový
- 2,5lžíceKakao
- 10gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1baleníZtužovač šlehačky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
24 g
Cukr
22 g
Vápník
401 mg
Postup přípravy
- 1Žloutky utřeme se 100g moučkového cukru a kakaem do pěny. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Plech vyložíme pečicím papírem, který potřeme máslem. Na papír rozetřeme těsto a ve středně vyhřáté troubě pečeme 8-10 minut. Upečený plát těsta ihned srolujeme i s pečicím papírem a necháme vychladnout.
- 3Potom roládu rozbalíme a potřeme ušlehanou smetanou, do které jsme vmíchali ztužovač a zbylý moučkový cukr. Znovu opatrně srolujeme tak, že papír zůstane na pracovní ploše.
- 4Roládu zabalíme do alobalu a necháme v chladničce několik hodin odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.