Kakaová roláda se šlehačkou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
24 g
Cukr
22 g
Vápník
401 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky utřeme se 100g moučkového cukru a kakaem do pěny. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Plech vyložíme pečicím papírem, který potřeme máslem. Na papír rozetřeme těsto a ve středně vyhřáté troubě pečeme 8-10 minut. Upečený plát těsta ihned srolujeme i s pečicím papírem a necháme vychladnout.
  • 3
    Potom roládu rozbalíme a potřeme ušlehanou smetanou, do které jsme vmíchali ztužovač a zbylý moučkový cukr. Znovu opatrně srolujeme tak, že papír zůstane na pracovní ploše.
  • 4
    Roládu zabalíme do alobalu a necháme v chladničce několik hodin odležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.