Kakaová zmrzlina
30 min.
Ingredience
- 130gramůCukr krupice
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 20gramůKakao - prášek
- 10gramůSolamyl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Do mléka vsypeme krystalový a vanilkový cukr a uvedeme do varu.
- 2V troše mléka rozmícháme žloutky, kakao, solamyl a za stálého míchání vlijeme do vařícího mléka. Necháme zhoustnout a odstavíme z ohně.
- 3Vychladlý krém dáme do zmrzlinového strojku a necháme zmrazit.
- 4Zmrzlinu můžeme mrazit i ve speciálních miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.