Kakaové lanýže

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 150gramůCukr krupice
    • 200gramůMáslo čerstvé
    • 20gramůCukr vanilka
    • 250gramůČokoláda hořká
    • 30mililitrůRum
    • 40gramůKakao
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
875 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku vlijeme smetanu, přisypeme cukr, vanilkový cukr a vložíme na kousky nakrájené máslo. Na mírném ohni za stálého míchání zahříváme, než se rozpustí máslo a cukry. Ihned stáhneme ze sporáku, přidáme na kousky pokrájenou čokoládu, rum a mícháme opět do rozpuštění čokolády. Směs vložíme na celou noc do lednice ztuhnout.
  • 2
    Kakao dáme do hlubokého talíře. Z tuhé směsi bereme malé kousky, které pomoci dlaní tvarujeme do malých kuliček, obalujeme v kakau a skládáme do malých papírových košíčků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.