Kakaové lanýže
35 min.
Ingredience
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůCukr krupice
- 200gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr vanilka
- 250gramůČokoláda hořká
- 30mililitrůRum
- 40gramůKakao
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
875 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku vlijeme smetanu, přisypeme cukr, vanilkový cukr a vložíme na kousky nakrájené máslo. Na mírném ohni za stálého míchání zahříváme, než se rozpustí máslo a cukry. Ihned stáhneme ze sporáku, přidáme na kousky pokrájenou čokoládu, rum a mícháme opět do rozpuštění čokolády. Směs vložíme na celou noc do lednice ztuhnout.
- 2Kakao dáme do hlubokého talíře. Z tuhé směsi bereme malé kousky, které pomoci dlaní tvarujeme do malých kuliček, obalujeme v kakau a skládáme do malých papírových košíčků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.