Kakaové oříšky s koňakovým krémem
42 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 200gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceKakao
- Krém
- 200gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 2lžíceKoňak
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
34 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
788 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní desce zpracujeme mouku s máslem, cukrem a kakaem na hladké těsto. Vypracované těsto uložíme na 1 hodinu do chladničky.
- 2Příprava krému: V misce utřeme změklé máslo s cukrem dohladka. Přilijeme vaječný koňak a krém dobře promícháme.
- 3Z těsta odkrajujeme kousky, vyválíme z nich válečky a nakrájíme na malé dílky. Dílky těsta vmačkáváme do formiček na oříšky.
- 4Pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě asi 12 minut. Po upečení ještě horké skořápky oříšků vyklepneme z formiček.
- 5Vždy polovinu oříšku naplníme krémem a přiklopíme druhou polovinou.
- 6Cukroví uchováme až do podávání v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.