Kakaové perníčky
40 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceKakao - prášek
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůCukr moučkový
- 2lžíceMed včelí
- 30gramůČokoláda hořká
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusKypřicí prášek do perníku
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Jedno vejce, máslo a cukr utřeme do krému, přidáme med, strouhanou čokoládu a kakao.
- 2Mouku smíchanou s práškem do perníku postupně vmícháme do směsi.
- 3Z hladkého těsta vyválíme plát asi půl cm silný.
- 4Vykrajujeme různé tvary perníčků, přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200°C.
- 5Hotové ještě teplé potřeme rozšlehaným vejcem, vychladlé zdobíme bílkovou polevou nebo čokoládou.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.