Kakaové řezy s oříšky
80 min.
Ingredience
- Na krém
- 160gramůCukr krupice
- 100gramůKakao
- 300gramůČokoláda na vaření
- 100gramůOřechy lískové
- 700mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Na těsto
- 160gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 80gramůMáslo čerstvé
- 100lžicKakao
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
33 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Plech vymažeme 30 g másla, vysypeme hrubou moukou. Máslo (50 g) v mikrovlnné troubě rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky s vanilkovým cukrem metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku spolu s kypřícím práškem a kakao a vařečkou zlehka, ale důkladně, aby nám nezůstala na dně mouka, promícháme. Připravené těsto ihned vlijeme na plech a vložíme do předehřáté trouby. Při 170°C teplotě pečeme 40 minut. Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a vyklopíme z plechu. Korpus rozřízneme po délce na 2 půlky.
- 2Příprava krému: do kastrůlku vlijeme 500 ml smetany, přisypeme cukr, přidáme prosáté kakao a svaříme dohromady. Stáhneme ze sporáku, vložíme kousky čokolády a mícháme až do rozpuštění čokolády. Vložíme do lednice vychladnout a ztuhnout. Následovně šlehačem rozšleháme na hladký krém.
- 3Půlkou krému potřeme první díl korpusu, položíme druhý díl, který potřeme zbylým krémem. Vložíme do lednice zatuhnout. Nakonec nakrájíme na řezy. Servírujeme na jednotlivých dezertních talířcích. Těsně před podáváním každý řez ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a oloupanými celými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.