Kakaové řezy s rumovou polevou

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 300gramůMouka polohrubá
    • 250gramůCukr moučkový
    • 20gramůKakao - prášek
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 2kusyVejce slepičí
    • 40mililitrůOlej rostlinný
    • 40gramůMouka pšeničná hrubá
    • 100gramůDžem višňový
    • 6lžicKokosová moučka
    • 250mililitrůMléko polotučné
  • Na polevu
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
971 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
39 g
Sacharidy
145 g
Vláknina
5 g
Cukr
82 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    K prosáté mouce s kypřicím práškem přidáme cukr smíchaný s kakaem, vmícháme rozpuštěné máslo s olejem a rozšlehanými vejci a dobře promícháme. Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali olejem a vysypali hrubou moukou. Vložíme do mírně předehřáté trouby a pečeme, až těsto zrůžoví a po vpichu se těsto nelepí na špejli.
  • 2
    V mezičase připravíme polevu smícháním prosátého cukru a kakaa s rozpuštěným máslem a rumem do hladkého krému.
  • 3
    Upečené řezy necháme vychladnout, poté potřeme džemem, polijeme polevou a posypeme kokosovou moučkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 29. 4. 2016
Kakaové řezy s rumovou polevou
Pekla jsem na hlubokém plechu s okraji, který jsem vyložila papírem na pečení. Snížila jsem si o trochu množství cukru, jak do těsta, tak i do horní vrstvy. Na tomto moučníku nám obzvlášť chutnala rumová poleva. 🙂 Dávám palec nahoru.